Pazar, Ağustos 13

Sosyal Medya Yönetiminizi Geliştirmek İçin En İyi Yol

 2023'te Sosyal Medya Pazarlamadan Daha İyi Sonuçlar Almayı mı Hedefliyorsunuz? İşte Sosyal Medya Yönetiminizi Geliştirmek İçin İhtiyacınız Olan Araçlar


Eğer öyleyse, sosyal medya yönetiminizi geliştirmeniz gerekecek.

Ancak sosyal medya yönetimini geliştirmek, doğru sosyal medya yönetim araçlarına sahip olmayı gerektirir.

Bu kapsamlı rehberde, işletmenizin bugünkü sosyal medya ortamında başarılı olmasına yardımcı olacak sosyal medya yönetim araçlarını size göstereceğim.

2023 İçin En İyi 31 Sosyal Medya Yönetim Aracı: Kapsamlı Rehber

İlk olarak, sosyal medya yönetiminin temellerini ve neden işletmeniz için bu kadar önemli olduğunu anlatacağım.

Ardından tipik maliyetleri özetleyip bu maliyetler için ne beklemeniz gerektiğini açıklayacağım.

Daha sonra, yetkin bir sosyal medya yöneticisinin doldurması gereken çeşitli rolleri ele alacağım; hepsi iyi araçlar gerektiren roller.

Son olarak, sosyal medya yönetimi için en iyi 31 aracı ele alacağım.

Bu derinlemesine bir inceleme olacak! Umarım işletmenizin sosyal medya yönetimini geliştirmenize yardımcı olur.

Sosyal Medya Yönetimi Nedir?

Sosyal medya yönetimi, kişisel veya işletme markasının tüm sosyal medya faaliyetlerini içerir.

Eğer bir markanın Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, Pinterest, YouTube ve Snapchat gibi ağlarda aktif ve geniş bir takipçi kitlesi varsa, muhtemelen sahnelerin arkasında meşgul bir sosyal medya yöneticisi veya yönetim ekibi bulunmaktadır.

Bu kişiler, markanın her bir sosyal ağını güncel tutmaktan, her gelen mesaja yanıt vermekten ve her yeni bahsedilişi uygun bir yanıtla karşılamaktan sorumludur.

Bir sosyal medya yöneticisinin sorumluluklarına bu yazının ilerleyen bölümlerinde değineceğiz.

Sosyal Medya Yönetiminin Neden Önemi Var?

Sosyal medya yönetimi, sadece günde birkaç harika gönderi yayınlamak ve sosyal medya pazarlama hedeflerinizi sihirli bir şekilde gerçekleştirmeyi beklemek değildir.

Sosyal medya yönetimi, markanızın sosyal medya hedef kitlesinin arasında en iyi görünürlüğü elde etmesini ve harika bir izlenim bırakmasını sağlamak için gereken çeşitli görevleri kapsar.

Markanızın en iyi sosyal medya yönetimi süreçlerini yerine getirmenin neden önemli olduğunu anlamak için aşağıdaki verilere göz atın.

YouTube'nun Basın sayfasına göre, her ay 2 milyardan fazla kişi YouTube'u ziyaret ediyor ve günde milyarlarca saat video izliyor.

Facebook'un Şirket Bilgilerine göre, dünya çapında 2 milyardan fazla insan aktif olarak Facebook'u kullanıyor. Ayrıca 140 milyonun üzerinde işletme, hedef kitlelerine ulaşmak için Facebook'u kullanıyor.

LinkedIn'in Hakkında sayfasında 660 milyondan fazla profesyonel ağ üyesi olduğu belirtiliyor.

Pinterest Business, iç verilere dayanarak aylık aktif kullanıcı sayısının 322 milyon olduğunu bildiriyor.

Instagram'ın başlangıç kılavuzunda, en az bir işletmenin Instagram profilini her gün ziyaret eden 200 milyonİşte daha fazla veri:

Instagram kullanıcısının olduğu belirtiliyor.

Twitter'ın 2023 dördüncü çeyrek hissedar mektubuna göre, 152 milyonun üzerinde gelir elde edebilen günlük aktif kullanıcının olduğu görülüyor. Bu rakam yıllık %21 artış göstermiştir.

Başka bir deyişle, sosyal medyada ulaşabileceğiniz büyük bir kitle var. Doğru sosyal medya yönetim araçları sayesinde onlara ulaşmanız mümkün.

Sosyal Medya Yönetimi Ne Kadar Maliyetli?

Sosyal medya yönetiminin maliyeti gerçekten birçok faktöre bağlıdır.

Bu faktörler arasında:

  • Sosyal medya hesaplarınızı içeride birini işe alarak yönetiyor musunuz, yoksa dışarıdan birine mi dışarıdan mı yönlendiriyorsunuz?
  • Hangi sosyal medya araçlarını seçerek sosyal ağlarınızı yönetmeye karar verdiniz?
  • Aktif bir varlık göstermek istediğiniz sosyal medya ağlarının sayısı.
  • Mevcut hedef kitlenizin büyüklüğü ve hedef kitlenizi ne kadar büyütmek istediğiniz.
  • Sosyal medya reklam kampanyalarına yatırım yapmak isteyip istemediğiniz.

Bu maliyetlerin birçoğunu aşağıdaki bölümlerde ayrıntılı olarak ele alacağız, bu arada sosyal medya yönetimi ve en iyi sosyal medya yönetim araçlarının maliyetlerini kapsayacağız.

Sosyal Medya Yönetiminden Genellikle Kim Sorumludur?


Sahibi olduğunuz şirketi veya markayı kendiniz yönetmeyi tercih etmeyen kişiler, aşağıdaki kişiler veya firmalar genellikle kişisel markalar ve işletmeler için sosyal medyayı yönetir.

Sosyal medya yöneticileri - Bir şirketin sosyal medya hesaplarını yönetmek için bir kişiyi işe alırsanız, Glassdoor'a göre yıllık ortalama 50 bin dolar maaş ödemeniz gerekebilir.

Serbest sosyal medya danışmanları - HubSpot'a göre, tipik serbest sosyal medya danışmanlık ücretleri saatlik 15 ila 250 dolar arasında değişebilir. Ücret, danışmanın deneyim seviyesine ve sosyal medya yönetimi ihtiyaçlarınıza bağlı olarak değişebilir.

Sosyal medya yönetim firmaları - Bazı sosyal medya yönetim firmaları, WebFx gibi, aylık 1200 - 2750 dolar gibi fiyatlar sunar.

Ana soru, işletmeniz için sadece bir kişiyi mi yoksa içeride veya uzaktan sadece sizin şirketiniz için mi çalışan birini mi isteyip istemediğinizdir.

Eğer cevap evetse, kendi sosyal medya yöneticinizi veya (sonunda) kendi sosyal medya yönetim ekibinizi işe almak isteyeceksinizdir.

Eğer dış kaynak kullanmaktan memnunsanız, o zaman sosyal medya yönetimi konusunda daha fazla seçeneğiniz olur.

Sosyal Medya Yöneticileri Ne İş Yapar?

Markanızın sosyal medyasını yöneten kişiler veya ekipler aşağıdaki görevlerden sorumludur:

  • Rekabeti gözetlemek
  • Doğru sosyal ağları seçmek
  • Her sosyal ağ içinde doğru kanalları oluşturmak
  • Sosyal arama için sosyal kanalları optimize etmek
  • Tüm sosyal kanallarda tutarlı ve markalı bir varlık sürdürmek
  • Sosyal medya takvimi planlamak
  • Sosyal medya içeriği yayınlamak
  • Sosyal medya konuşmalarını izlemek
  • Kriz durumlarında iletişimi yönetmek
  • Sosyal medya reklam kampanyaları oluşturmak
  • Sosyal medya analizleri ve ROI raporları sunmak

Sosyal Medya Yöneticileri Ne İş Yapar? 

Sosyal medya trendlerini takip etmek

Rekabeti Gözetlemek

Sosyal medya yöneticileri, pazarlama stratejisi geliştirmenin başlangıç adımlarından biri olan rakip analizi yaparlar.

Sosyal medya yöneticileri genellikle bir markanın sosyal medyadaki rakiplerine bakarlar; rakiplerin hedef kitlelerini nerede bulduklarını, hedef kitlelerle ne kadar iyi etkileşimde bulunduklarını ve ne tür bir duygu yarattıklarını görürler.

Bunun ardından, rakiplerin sosyal medya içerik stratejisini analiz ederler.

Ne sıklıkla yayın yapıyorlar, ne zaman yayın yapıyorlar, ne yayın yapıyorlar ve hangi tür yanıtlar alıyorlar?

Ayrıca, anahtar kelime aramaları kullanarak rakipler hakkındaki herhangi bir konuşmayı analiz ederler.

Doğru Sosyal Ağları Seçmek

Birçok marka genellikle Facebook gibi en popüler sosyal ağlarda müşteri bulur. Ancak LinkedIn, Twitter, Pinterest, Snapchat, TikTok ve diğer sosyal ağlar ne olacak?

Sosyal medya yöneticileri, her çeyrek hangi sosyal ağlara zaman ve pazarlama bütçesi yatırılması gerektiğini belirlemelidir.

Rakip araştırması, bazı sosyal ağları seçerken yardımcı olur.

Facebook, Instagram, Facebook, Pinterest, LinkedIn ve TikTok gibi halka açık etkileşim istatistikleri olan ağlar, rakiplerinizin geniş bir hedef kitleye sahip olduğu ve daha yüksek etkileşime sahip olduğu yerleri görmek için kolaylık sağlar.

Snapchat ve Whatsapp gibi ağlarda ise birçok etkileşim verisi marka ile hedef kitlesi arasında gizlidir.

Bu seçim, çeyreğin sonunda ROI raporlaması üzerinde etkisi olabileceğinden, bu seçim akıllıca yapılmalıdır.

Tried and true (denenmiş ve gerçek) ile shiny and new (parlayan ve yeni) arasında hangi noktada odaklanılacağını bilmek zor olabilir, özellikle Vero ve Steemit gibi yeni ağlar popülerlik kazanmaya başladığında.

Doğru Kanalları Her Sosyal Ağ İçin Oluşturmak

Sosyal medya yönetimi sadece doğru sosyal ağı seçmekle kalmaz, aynı zamanda her sosyal ağ içinde doğru kanalları oluşturmayı da içerir.

Örneğin:

Facebook'ta bir kişi bir profil oluşturabilir ve birden fazla gruba katılabilir veya grup oluşturabilir. Bir işletme/marka birden fazla sayfa ve reklam hesabı oluşturabilir. Bir işletme/marka birden fazla grup oluşturabilir ve bazı gruplara katılabilir, grup sahibinin kurallarına bağlı olarak.

LinkedIn'de bir kişi birden fazla gruba katılabilir. Bir işletme/marka birden fazla şirket sayfası ve vitrin sayfasına sahip olabilir.

Twitter'da herkes birden fazla profili oluşturabilir.

Pinterest'te bir kişi bir profil oluşturabilir. Bir işletme/marka birden fazla işletme hesabına sahip olabilir.

Instagram'da bir kişi bir profil oluşturabilir. Bir işletme/marka birden fazla işletme hesabına sahip olabilir.

Sosyal medya yöneticileri, hangi kanalların her sosyal ağ içinde marka tanıtımı için en uygun olduğuna karar vermelidir.

Örneğin, bir hukuk firması için sosyal medya yöneticisi, Facebook grupları yerine LinkedIn gruplarını daha faydalı bulabilir.

Sosyal Arama İçin Sosyal Kanalları Optimize Etmek

SEO (arama motoru optimizasyonu) sadece web sayfalarını Google SERP'lerinde (arama sonuçları sayfaları) bulunmak isteyen web sitesi sahipleri için değil, aynı zamanda sosyal medya yönetimi ekipleri için markalarını sosyal medyada da bulunabilir hale getirmek içindir.

Sosyal medya ağlarının içinde yerleşik arama motorları vardır.

Facebook sayfanızı, LinkedIn grubunuzu veya Twitter profilinizi ilgili SERP'lerde (arama sonuçları sayfaları) bulmak istiyor musunuz? Her bir sayfa, grup veya profilinizi SEO için optimize etmelisiniz.

Sosyal medya yöneticileri, her sosyal kanal sayfasını bir web sayfası gibi değerlendirirler. Bir başlığı, açıklaması, URL'si ve içeriği vardır.

Instagram'daki markanızın adını bir dizi anahtar kelime ifadesine çevirmek istemezsiniz. Ancak, sosyal medya kanalınızın açıklamasını veya biyografisini doldururken anahtar kelime ifadelerini aklınızda bulundurmanız önemlidir.

Daha fazla alan doldurmanız gereken LinkedIn gibi ağlar, anahtar kelime optimizasyonu için daha fazla fırsat sunar.

Şirket sayfanızda, etiket satırına, açıklamaya, sektöre (uygunsa), uzmanlık alanlarına, etiket ve öne çıkan gruplara ekleyebilirsiniz.

Kişisel profilinizde, başlık, özet, medya, makaleler, iş unvanları, lisanslar ve sertifikalar, yayınlar, beceri ve onaylar, onurlar ve ödüller, projeler, gruplar, etiketler ve takip ettiğiniz şirketler gibi alanlara ekleyebilirsiniz.

Gruplarınızda, grup adı, grup açıklaması ve grup kuralları gibi alanlara ekleyebilirsiniz.

Tüm Sosyal Kanallarda Tutarlı ve Markalı Varlık Sürdürmek

Bir markayı bir sosyal ağdan diğerine tanıdığınızda, sosyal medya yönetimi ekibinin işinin üstünde olduğunu bilirsiniz.

Sosyal medya yöneticileri genellikle markalar için kanallar arasında tutarlı bir varlık sürdürürler.

Bu, her markanın her sosyal ağda aynı açıklamaya ve içeriğe sahip olacağı anlamına gelmez.

Sosyal medya yöneticileri, markanın hedef kitlesini değerlendirmeli ve her ağda stratejilerinin daha iyi sonuçlar elde etmek için farklı olup olmayacağını belirlemelidir.

Sonuç?

  • Bu şunları içerebilir:
  • Bir SaaS şirketinin LinkedIn şirket sayfasında ciddi ürün güncelleme gönderileri
  • Bir CEO'nun LinkedIn profilinde ve Medium blogunda kişisel hikayeler paylaşması
  • Destek makalelerinin LinkedIn ve Facebook gruplarına gönderilmesi
  • Facebook ve Instagram'da ofis içinden "sızan" eğlenceli fotoğraflar
  • Sosyal Medya Takvimi Planlamak

En iyi sosyal medya yöneticileri, yıl boyunca yeni içerik, ürünler, hizmetler ve mevsimsel kampanyaları desteklemek için sosyal medya tanıtımlarını planlarlar.

İyi bir plan, tüm kampanya başlangıç tarihleri için içeriğin hazır olduğundan ve herhangi bir zaman diliminde hiçbir sosyal ağın terkedilmediğinden emin olur.

Sosyal Medya İçeriği Yayınlamak

Büyük sosyal medya tanıtımları ve kampanyaları arasında, sosyal medya yöneticileri her kanaldaki hedef kitlesini bağlı tutmak için etkileyici içerik bulmalı ve yayınlamalıdırlar

Markaların hedef kitlesinin çevrimiçi olduğu ve markanın gönderilerine muhtemelen etkileşimde bulunabileceği zamanları belirlemeleri gerekmektedir.

Ne sıklıkla gönderi yapılması gerektiği, en fazla etkileşim alınması için hangi tür içeriğin tercih edilmesi gerektiği gibi konularda karar vermelidirler.

Hangi tür içeriğin en olumlu yanıtı alacağını ve hangi tür içeriğin kaçınılması gerektiğini belirlemelidirler.

Birçok farklı çalışma yapılmış olsa da, herhangi bir markanın sosyal medya yönetimi ekibi için kesin sonuçları bulmak için rekabet analizinden elde edilen bilgilerle başlamak en iyisidir.

Bir strateji oluşturun. Yayınlayın. Analizleri inceleyin. Değişiklik yapın. Tekrarlayın.

Sosyal Medya Konuşmalarını İzlemek

Markanızın sosyal medya kanallarına gelen doğrudan mesajları ve yorumları yönetmek için bir sosyal medya yönetim ekibi oluşturulmalıdır. Bu, bir Twitter profili, Facebook sayfası ve grubu, LinkedIn sayfası ve grubu, Instagram hesabı ve Pinterest hesabı gibi kanallardan alınan mesajları içerebilir.

Ayrıca, markanın adının bir @ etiketi veya kanalın özel gelen kutularından yönlendirilmemiş olabilecek anahtar kelime bahsetmelerini izlemelidirler.

Bu, markanın adı veya markanın sattığı bir ürün hakkında olumlu veya olumsuz bir bahsetme olabilir - bir yanıt gerektiren.

Son olarak, kurşun oluşturmak için anahtar kelimeleri izlemek de görevleri arasındadır.

Markanızın yanıtlayabileceği sorular var mı? Satışa yol açabilecek soruları aramak için Twitter'daki halka açık gönderileri anahtar kelimelerle tarayın.

Krize Duyarlılık Durumlarında İletişimi Yönetmek

Markanız için bir PR krizi durumunda, sosyal medya yönetim ekibiniz potansiyel olarak farklı açılardan gelen gelen soruların bir akınıyla başa çıkmak üzere hazır olmalıdır.

Markanızın hedef kitlesinin büyüklüğine bağlı olarak, bu kriz durumu hızlı bir yanıt gerektirebilir ve kriz sona erene kadar tüm personelin dahil olması gerekebilir.

Sosyal Medya Reklam Kampanyaları Oluşturmak

Organik sosyal medya etkinliklerinin sonuçlarını artırmak için, sosyal medya yönetimi aynı zamanda sosyal medya reklam kampanyalarını da yönetir.

Çoğu sosyal ağ, herhangi bir boyutta markanın daha büyük hedef kitlelere ulaşabilmesi için kullanabileceği haber akışı reklamları için kendi self-servis platformunu sunar.

Sosyal medya reklam kampanyaları, etkili bir reklam metni, görsel veya video ve hedeflenen kitleyi çekmek ve dönüştürmek için etkili bir şekilde kullanmanızı sağlayan reklam sayfalarının oluşturulmasını gerektirir.

Sosyal Medya Analizleri ve ROI Raporları Sunmak

Her sosyal medya kampanyasının sonuçlarını görmek ve hangi sosyal medya ağlarının marka için en iyi sonuçları ürettiğini belirlemek için sosyal medya yöneticileri sosyal medya analizleri ve ROI raporları sunarlar.

  • Genellikle, web sitesi analizlerinin (genellikle Google Analytics) sağladığı verileri ve sosyal medya analiz araçlarının sağladığı verileri birleştirerek aşağıdakiler gibi bilgileri raporlarlar:
  • Her sosyal ağ/kanal üzerindeki hedef kitlesi büyüklüğündeki artış.
  • Her sosyal ağ/kanal üzerindeki etkileşimdeki artış.
  • Her sosyal ağdan gelen web sitesi trafiğindeki artış.
  • Her sosyal ağ/kanaldan gelen dönüşümler/potansiyel müşteri/kazanç sayısındaki artış.
  • Sosyal medya trafiğinin diğer trafiğin yanı sıra dönüşümler/potansiyel müşteri/kazançlar açısından performansı.
  • Belirli sosyal medya kampanyalarının sosyal ağ/kanal bazında performansı.
  • Sosyal Medya Trendlerini Takip Etmek
  • Sosyal medya hızla değiştiğinden, sosyal medya yöneticileri güncel sosyal medya trendlerini ve haberlerini düzenli olarak takip etmelidir.

Sosyal ağlara eklenen en son özellikleri ve markalarının kullandığı sosyal medya yönetim araçlarını takip etmek önemlidir.

Yeni başlatılan en yeni sosyal ağları değerlendirmeli ve markaları için önemli olup olmadığını ve sosyal ağ listelerine ne kadar hızlı eklenmeleri gerektiğini değerlendirmelidirler.

Ve sosyal medya yönetimi neden bu kadar pahalı diye merak ediyorsanız, işte nedeni budur.

Sosyal medya yönetimi oldukça kapsamlı bir süreçtir!

Sosyal Medya Yönetim Araçları Nedir?

Sosyal medya yönetim araçları - aynı zamanda sosyal medya araçları, sosyal araçlar, sosyal medya pazarlama araçları gibi adlarla da anılır - bir veya daha fazla sosyal medya hesabınızın belirli yönlerini tek bir yerde yönetmenizi sağlar.

Sosyal medya yönetim platformları genellikle kullanıcılar için aşağıdaki özelliklerden bir veya daha fazlasını sunar:

Sosyal medya içerik keşfetme araçları - Sosyal medya içerik keşfetme araçları, hedef kitlenizle etkileşimli olduğu kanıtlanmış içeriklerden seçim yapmanızı sağlar.

Sosyal medya planlama araçları - Sosyal medya planlama araçları, sosyal medya kampanyalarınızı kolayca planlayabilmeniz ve takvimde nelerin geldiğini her zaman görebilmeniz için bir takvim sağlar.

Sosyal medya zamanlama araçları - Sosyal medya zamanlama araçları, sosyal ağlarınız için gönderileri önceden planlayabilmeniz için size yetenek sağlar; böylece hedef kitlenizin çevrimiçi olduğu en yüksek zamanlarda içerik yayınlayabilirsiniz.

Sosyal medya otomasyon araçları - Sosyal medya otomasyon araçları, blog gönderilerinizin, önceki gönderilerinizin (içerik dönüşümü), RSS beslemelerinizin ve hedef kitlenizin içerik konusunda ilgi gösterdiği diğer kaynakların otomatik olarak sosyal ağlarınızı güncellemesine izin verir.

Sosyal medya gelen kutusu araçları - Sosyal medya gelen kutusu ile bir veya daha fazla sosyal ağın tümünden gelen gelen mesajları (yorumlar, direkt mesajlar vb.) tek bir gelen kutusunda yönetebilirsiniz.

Sosyal medya analiz araçları - Sosyal medya analiz araçları, sosyal ağ büyümesi ve etkileşimi hakkında görüşleri görüntüleme yeteneği sağlar.

Sosyal medya izleme/dinleme araçları - Sosyal medya izleme ve dinleme araçları, marka adı ve diğer ilgili terimleri izlemek için anahtar kelime aramaları oluşturmanıza olanak tanır. Bu, kişisel markanız, işletmeniz, ürünleriniz veya hizmetleriniz hakkında kamuoyu konuşmalarına gerektiğinde katılmanızı sağlar.

Sosyal CRM - Bir sosyal CRM ile hedef kitleniz hakkında bilgi edinebilir ve onları sektör, satış aşaması, huni gibi kategorilere ayırabilirsiniz.

Sosyal medya rekabet analizi araçları - Sosyal medya rekabet analizi araçları, sosyal medya pazarlama taktiklerinizi geliştirebileceğiniz alanları görmek için rekabetinizle nerede durduğunuzu görmek için sosyal medya kitlesi, gönderi sıklığı, ortalama etkileşim ve ek metrikleri karşılaştırmanıza olanak tanır.

Sosyal medya yarışma araçları - Sosyal medya yarışma araçları, sosyal ağlarda veya web sitelerinde yarışmalar düzenlemenizi ve sosyal medya eylemlerini girişler olarak kullanmanızı sağlar.

Sosyal medya etkileyici pazarlama araçları - Sosyal medya etkileyici araçları, hedef kitlenize uygun büyük ve etkileşimli izleyici kitlesine sahip sosyal medya etkileyicilerini bulmanıza olanak tanır. Ardından bu etkileyicilerle iletişime geçebilir ve ürünlerinizi ve hizmetlerinizi tanıtmak için etkileyici pazarlama kampanyaları kurabilirsiniz.

Sosyal medya takım yönetimi - Sosyal medya takım yönetimi ile daha fazla kişiye bir veya daha fazla sosyal ağınızı veya sosyal medya pazarlama görevlerinizi yönetme izni verebilirsiniz.

Sosyal medya reklam araçları - Sosyal medya reklam araçları ile sosyal medya reklam kampanyalarınızın bir veya daha fazla yönünü yönetebilirsiniz. Bu, gönderileri tanıtma, reklamlar oluşturma, reklam yorumlarını izleme ve reklam performansını ölçme gibi işleri içerebilir.

İşletmeniz için En İyi Sosyal Medya Yönetim Araçlarını Nasıl Seçersiniz?

Her sosyal medya yönetim platformu benzersizdir.

Özellikleri yukarıda tanımlananlardan daha güçlü veya daha zayıf olabilir.

İşletmeniz için sosyal medya pazarlama araçlarını gözden geçirirken dikkate almanız gereken şeyler şunlardır:

Hangi sosyal ağlar kişisel markanız veya işletmeniz için en önemlidir? Bir sosyal medya yönetim platformu seçiyorsanız, en çok değer verdiğiniz sosyal ağlarla çalışan özelliklere sahip olmasını istersiniz.

Aylık sosyal medya pazarlama bütçeniz nedir? Sosyal medya yönetimini gerçekleştiren kişi/hizmetin aylık maaş/ücreti ve sosyal medya reklamı için ne kadar harcamak istediğinizi dahil ederek, sosyal medya yönetim aracınıza ne kadar bütçe ayırabileceğinizi belirlemeniz önemlidir.

Hangi özellikler fiyat noktanızda sunulmaktadır? Birçok sosyal medya yönetim yazılım şirketi, ana sayfalarında en iyi özellikleri listeleyecektir, ancak bazıları fiyat noktanızda sunulmayabilir. Fiyat noktanızın, yönetmeniz gereken sosyal ağ/hesap sayısı ve istediğiniz tüm özellikleri kapsadığından emin olun.

Fiyatlandırma aylık mı yoksa yıllık mı? Birçok sosyal medya yönetim aracı, aylık faturalandırmak yerine yıllık olarak faturalandırıldığında daha düşük bir aylık fiyat listeler. Eğer yıllık fiyatlandırmaya taahhüt etmeye hazır değilseniz, gerçek aylık fiyatlamayı görmek için bir kaydırıcı arayın.

Büyüme potansiyeli var mı? Elbette, şu anda en ucuz sosyal medya aracına ihtiyacınız olabilir. Ancak büyüme için alan var mı? İşletmeniz büyüdükçe daha fazla sosyal ağ, daha fazla özellik vb. ekleyebilir misiniz? En düşük fiyatlı araca kaydolmaktan çekinmeyebilirsiniz, ancak geleceği göz önünde bulundurun. İşletmeniz büyüdükçe yeni bir araçla başlamaktan rahatsanız.

İnceleyenler ne diyor? Çoğu sosyal medya yönetim platformu web sitelerinde referansları bulunur, bu harika bir durumdur. Ancak daha fazla kontrol yapmak isterseniz, CNET, PC Mag, PC World, Capterra, G2 gibi sitelerden birçok sosyal medya aracının incelemelerini alabilirsiniz. Eğer 2023'te sosyal medya pazarlamadan daha iyi sonuçlar elde etmeyi hedefliyorsanız, o zaman sosyal medya yönetimini iyileştirmeniz gerekecek.

Ancak sosyal medya yönetimini iyileştirmek için doğru sosyal medya yönetim araçlarına ihtiyacınız olacak.

Bu kapsamlı rehberde, işletmenizin bugünkü sosyal medya ortamında başarılı olmasına yardımcı olacak sosyal medya yönetim araçlarını size göstereceğim.

2023 için En İyi 31 Sosyal Medya Yönetim Aracı: Kapsamlı Rehber

Önce sosyal medya yönetiminin temellerini ve işletmeniz için neden bu kadar önemli olduğunu ele alarak başlayacağım.

Ardından, tipik maliyetleri özetleyecek ve bu maliyetler için ne beklemeniz gerektiğini açıklayacağım.

Sonrasında, yetkin bir sosyal medya yöneticisinin doldurması gereken çeşitli rolleri ele alacağım, ki hepsi iyi araçlar gerektirir.

En sonunda ise sosyal medya yönetimi için en iyi 31 aracı inceleyeceğim.

Hazırsanız, derinlere dalıyoruz! Umarım bu rehber, işletmenizin sosyal medya yönetimini geliştirmenize yardımcı olur.

Sosyal Medya Yönetimi Nedir?

Sosyal medya yönetimi, bir kişisel marka veya işletme markası için tüm sosyal medya etkinliklerini yönetmektir.

Eğer bir markanın Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, Pinterest, YouTube ve Snapchat gibi ağlarda aktif ve büyük bir takipçi kitlesi varsa, muhtemelen bu markanın arkasında meşgul bir sosyal medya yöneticisi veya yönetim ekibi bulunur.

Bunlar, markanın her bir sosyal ağının güncel kaldığından, gelen her mesajın cevap aldığından ve her yeni bahsedilmeyi uygun bir yanıt aldığından emin olan kişilerdir.

Bir sosyal medya yöneticisinin sorumluluklarını yazının ilerleyen bölümlerinde ele alacağız.

Sosyal Medya Yönetiminin Neden Önemi Var?

Sosyal medya yönetimi, sadece her gün sosyal medyada birkaç harika gönderi planlamak ve sihirli bir şekilde sosyal medya pazarlama hedeflerinizi başarmayı beklemek değildir.

Bu geniş bir görev yelpazesini içerir ve tümü, markanızın sosyal medya kitleleri arasında en iyi görünürlüğü elde etmesini ve büyük bir etki bırakmasını sağlamak için gereklidir.

Markanızın en iyi sosyal medya yönetimi süreçlerine sahip olmanın neden önemli olduğuna gelince:

En Popüler Sosyal Ağlarda Kaç Kişiye Ulaşabilirsiniz?

YouTube'un Basın sayfası, her ay 2 milyardan fazla kişinin YouTube'u ziyaret ettiğini ve her gün 1 milyardan fazla saat video izlediğini belirtiyor.

Facebook'un Şirket Bilgisi'ne göre, dünya genelinde 2 milyardan fazla insan aktif olarak Facebook'u kullanıyor. Ayrıca 140 milyonun üzerinde işletme, hedef kitlelerine ulaşmak için Facebook'u kullanıyor.

LinkedIn'in Hakkında sayfası, dünya genelinde 660 milyondan fazla profesyonel ağ üyesi olduğunu listeliyor.

Pinterest Business, iç verilere dayanarak 322 milyonun üzerinde aylık aktif kullanıcı olduğunu paylaşıyor.

Instagram'ın Başlangıç ​​Rehberi, her gün en az bir işletmenin Instagram profilini ziyaret eden 200 milyonun üzerinde Instagram kullanıcısı olduğunu belirtiyor.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa